lørdag den 31. december 2011

Strømper

Jeg er gået i gang med mit strømpe projekt :) og jeg har hæklet det stykke i kan se her 2 gange, men jeg har desværre ikke 2 strømper, jeg havde nemlig ikke fået startet løst nok i begyndelsen, så den kunne ikke komme over hælen :(
Men så kan man jo heldigvis bare pille det op, og jeg vil hellere pille op 10 gang end at lave noget som jeg ikke er tilfreds med, så jeg er god til at pille op, også uden at ærge mig alt for meget, for jeg ved at jeg bliver meget mere tilfreds efterfølgende :)

Men nu mangler jeg bare foden og tåen + endnu en strømpe, så det er da til at overkomme..

Jeg har også fået en ny bog ved min mor, de var inde og handle ind til nytårsmaden, og der er der også hæklede strømper i.. Dem skal jeg helt sikkert også prøve når jeg har fået fundet det garn der skal bruges :)

fredag den 30. december 2011

Nyt projekt

Kan i gætte hvad jeg er ved at lave? Jeg er begyndt på et nyt projekt, men hvor jeg bruger nogle af mine gamle eksperimenter og ideer :)
Det er en idé jeg har fundet i en af mine nye bøger..

tirsdag den 27. december 2011

Lidt flere julegaver

Her er lidt flere ting jeg har lavet, som er blevet givet væk i julegaver

Dette tørklæde er lavet til min søster, det var ikke tænkt som en julegave til at begynde med, men det endte det med at blive, så skulle jeg heller ikke til at bøvle med at få penge fra hende (:
Det er et i stil med det som jeg har lavet til min kusine


Det andet jeg så har lavet var en bestilling fra min søster, det var en gave til en af hendes veninder (:


Et par håndledsvarmere i stil med dem jeg lavede til min mor, bare lidt mindre og med pynte sløjfer (:

mandag den 26. december 2011

Så er julen næsten overstået (:

Jeg har været rigtig heldig og har fået en masse rigtig gode gaver (: Det meste af det der stod på min ønskeseddel var bøger, og jeg var så heldig at jeg fik rigtig mange, og at ingen af dem var ens..
De kreative bøger jeg fik kan i se herunder


Jeg har allerede været ved at kigge dem alle sammen igennem, og senere skal jeg i gang med at sætte mærkater eller noget ved alle de opskrifter som jeg gerne vil lave på et tidspunkt.. Og jeg er ret sikker på at der kommer til at være mange mærker i dem (:

Jeg har også været så heldig at få en nålepude.. Det var en af de ting jeg virkelig manglede, og jeg er rigtig glad for den :) jeg har ikke haft mulighed for at bruge den rigtig endnu, men jeg har leget lidt med den..


Nålepuden har min svigermor lavet til mig (: Det er bare dejligt med sådan en svigermor..

Jeg ville også lige vise jer resten af det stof jeg fik i min pakkekalender


Nu skal jeg bare i gang med at lave alt muligt sjovt (: glæder mig til at jeg får styr på mit gæsteværelse/sy-rum herhjemme, så skal jeg rigtig være kreativ..

lørdag den 24. december 2011

Julegave til min kusine

Her kan i se en af de julegaver der bliver givet i dag :) det er til min kusine.. Hun spurgte selv om hun kunne få et halstørklæde, så det har jeg da sørget for :) nu er det bare spændende om hun kan lide det..
Det er hæklet i bedstemor striber / grannystripes.. Opskriften er fundet på på tusindfryds blog :) og jeg har hæklet det i havblik med hæklenål 5,5 så det er forholdsvist løst og luftigt :) det skulle gerne være dejligt varmt..
Det er cirka 2 meter langt og 20 cm bredt :)

søndag den 18. december 2011

Sy dag

I dag havde jeg en sy dag sammen med Marianne (en af dem jeg danser line-dance med).. Hun ville gerne lærer hvordan man laver patchwork og andre ting med stof, så det sagde jeg at jeg da sagtens kunne lære hende :)
Min første tanke var at hun skulle sy en taske, men hun ville lave noget hvor hun kunne få resultater hurtigt (dvs. på en dag) så hun nævnte grydelapper.. Så vi gik igang med at lave grydelapper og så har vi aftalt at næste gang hun vil lære noget nyt kan vi gå i gang med at lave en taske eller noget i den stil (: og så kan vi jo altid lige så stille arbejde os i mod noget i tæppe størrelse (;

Her kan i så se Marianne ved symaskinen


Her er der lidt billeder fra forskellige tidspunkter på dagen (farverne på de øverste er dem der er de rigtige)


Det blev til 3 grydelapper, så det er jo ret godt klaret på en eftermiddag (: i sær når man tænker på at Marianne ikke rigtig er vant til stof og symaskiner..
Mariannes mor var også med, og hun havde også en symaskine med, jeg ærgrer mig lidt over at jeg ikke fik taget et billede af den.. Den er nemlig rigtig fin (: JEG ER FORELSKET - den er så fin og flot og grøn..


Jeg fik også lavet resten af tasken færdig (: den gule jeg har vist frem før, det var bare 2 småting der manglede.. Så nu kan den julegave også blive taget af listen, det er bare dejligt :)

fredag den 16. december 2011

Appelsiner og citroner

Jeg har i dag lært at appelsiner faktisk kan være gode, og ikke underlige og skumle som jeg husker dem fra da jeg var barn (: Jeg har ellers ikke været stor fan af dem og har længe foretrukket citroner.. I dag fik jeg så endelig en appelsin der var tilpas syrlig og ikke vammelsød.. Det var faktisk et tilfælde, oppe på kollegiet hvor jeg bor må man få 3 stykker frugt hver dag, og jeg plejer at spise mandariner og bananer, men de sidste par dage har jeg ikke kunnet finde nogen gode mandariner, de var alle bløde :( Så i dag prøvede jeg at tage en appelsin, fordi den ikke var blød og det var den sidste der var tilbage.. Og den var god, så god at jeg har tænkt mig at spise flere (:


Jeg har også været i gang med at hækle flere håndledsvarmere, et sæt til min mor og nu er jeg i gang med et sæt til en af min søsters veninder.. De er med huller til tommeltotten (: De er også hæklet i tykkere bomuldsgarn end sidst, og så er de ikke hæklet ud fra en mønster, men udfra en idé jeg fik da jeg kiggede på en strømpe opskrift :) Jeg skal nok smide et billede ind senere, men min mor har dem på lige nu og jeg har ikke tænkt mig at vække hende fra hendes lur - hun var til julefrokost i går så hun trænger nok til at slappe lidt af..
Det andet sæt er ikke færdigt endnu, så det kan jeg jo heller ikke så godt vise frem :)

Her i weekenden skal jeg have en sy dag sammen med en af den jeg danser line-dance sammen med.. Hun har ikke prøvet at rigtigt at sy før, så det skal nok blive sjovt (: Jeg skal hjælpe hende med at lærer at kontrollere symaskinen og forhåbentlig også de grundlæggende ting ved patchwork.. Vi har snakket om at hun skal prøve at lave en lille taske, men det er ikke helt fastlagt endnu.. Jeg viser selvfølgelig billeder af hvad vi finder på og forhåbentligt også hvad vi får tryllet frem efter en hyggelig dag sammen med en masse stof og symaskinen (:

Har du nogen spændende kreative planer for weekenden? (: Hvis du har så skriv en kommentar   

tirsdag den 13. december 2011

Stofsamlingen vokser

Jeg har fået mere stof i pakkekalenderen i løbet af de sidste par dage (: det er dejligt at se at samlingen lige så stille vokser sig større.. Jeg ser frem til at åbne resten af mine pakker og jeg skal selvfølgelig nok holde jer opdateret så i kan se hvor dygtige min mor og søster har været til at vælge stof (:


Husk at jeg har en give away kørende på facebook, gå ind og klik 'synes godt om' og skriv en kommentar på indlægget med give away.. Så har du chancen for at vinde lidt hjemmebagte småkager (:

søndag den 11. december 2011

Små kager og hurtig give away

Så har vi igen bagt småkager her hjemme


Det er en 10 liters skål de er i, så det er en rimelig fornuftig portion.. Vi har også fået pyntet nogen af dem i dag, og resten gemmer vi til en anden gang (:

MEN du har også mulighed for at få lidt hjemmebagte kager til jul (også selvom du måske ikke bager) jeg laver nemlig en lille hurtig give away, så hvis du går ind på min facebook side og trykker 'synes godt om' og smider en kommentar på den post hvor der står småkage give away, kan det være det er dig der er heldig og få lidt jule godt (: jeg trækker vinderen om en uge (søndag d. 18)


Her er lidt af dem blevet pyntet (:

torsdag den 8. december 2011

Pakkekalender med stof

Det er en meget god beskrivelse af min pakkekalender (: Jeg har ikke fået stof alle dage, men jeg har fået det 5 ud af 8 dage, så det er jo rimeligt godt (: Jeg tænkte at jeg lige ville dele lidt billeder af stoffet med jer, så i kan se hvor sød min mor har været..

Det er en kombination af julestof og almindeligt stof.. De 2 nederste til højre og det øverste til venstre er julestof, men hvis de bliver sat sammen med 'almindeligt' stof vil de ikke virker alt for jule-agtige (: De andre 2 er ikke sæson bestemte på samme måde, det ene er sort med blomster mønster og det andet er blåt med grønne æbler (billederne er ikke helt rigtige på det billede)

Jeg har ikke rigtig nogen planer for noget af det endnu, men jeg overvejer lidt at lave en lille taske i stil med den her

Ellers finder jeg jo nok på noget andet sjovt (: men tasker kan man jo aldrig få for mange af, og de er også gode at give væk som værtinde gaver eller fødselsdagsgaver..
Men jeg vil vente og se om der ikke kommer mere stof i løbet af de næste 16 dage, det har jeg lidt på fornemmelsen at der godt kunne (: det kunne jo være at jeg fik en fantastisk idé efterhånden som jeg får mere at sætte det sammen med..

Jeg er selvfølgelig også åben overfor forslag, så hvis du har en god idé må du meget gerne skrive en kommentar (:

onsdag den 7. december 2011

Hæklet armbånd

Jeg har lavet et armbånd på bestilling (: der er til en fra min klasse som så min nøglering og fandt ud af at hvis der ikke var nøgler i den og der så var en knap ville det være en fint armbånd.. Det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til da jeg i forvejen gik og legede lidt med ideen om et armbånd i den stil.. 
I dag har jeg så fået lavet armbåndet, men da jeg har aftalt med hende at det skal være en julegave (jeg synes ikke jeg kunne tage i mod penge for noget som jeg endnu ikke havde styr på, og som jeg kunne lave ud af rester) mangler det bare at blive pakket ind (: som jeg plejer, ej ærlighed varer længst for en gangs skyld har jeg nemlig hæftet ender og alt det andet på en gang, så det er lidt mærkeligt at tænke på at det lille projekt allerede er helt færdigt..



Det er hæklet i rester af det bomuldsgarn jeg brugte til min fars grydelapper og min nøglering (: knappen er en af de knapper jeg købte i genbrug fornylig (:

Der er også blevet bagt flere småkager selv om jeg ikke var hjemme til at gøre det.. Jeg rørte en dobbelt portion sammen søndag aften, og så bagte min mor dem mandag.. Hun har allerede nu sagt at næste gang skal jeg være hjemme til at stikke dem ud, det synes hun nemlig er kedeligt og tager lang tid (: det er derimod noget jeg nyder, det med at røre dejen sammen er så ikke min favorit ting, så næste gang bytter vi bare lige lidt rundt på arbejdsfordelingen (:


Det med at pynte dem plejer min søster til gengæld at klare, det kan jeg nemlig ikke rigtig finde glæde ved (: jeg plejer at rører glasuren sammen så den bliver så tyk at jeg bare kan smøre den på med en kniv, alt det andet tager altså bare for lang tid ;)

Men som i kan se af ovenstående tekst er det godt at vi er tre der kan deles om at bage der hjemme (: det er nemlig forskellige ting vi hver især finder kedeligt..

Hvordan er arbejdsfordelingen når du/i bager kager og andre spændende ting?

torsdag den 1. december 2011

Så blev det jul

Eller i hvert fald julemåneden, og det skal jo fejres (: Jeg har trukket vinderen af min give away ved hjælp af en side de fleste bloggere efterhånden kender, nemlig random.org

Vinderen kan i se her

Så hvis du vil sende en mail med din adresse til anbakoch(a)gmail.com (det er selvfølgelig @ og ikke (a)) (:
Så skal jeg nok få gjort pakken personlig og sendt afsted til dig så du har den inden juleaften (:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...