mandag den 28. januar 2013

Musical

Det er ret stille for tiden, og det er der en god grund til :) jeg er nemlig med i min skoles elevskabte musical - Tusindårsfornemmelse..

Det er en musical hvor musikken er 'rigtig' musik som er fortolket af de musikalske elever, og der er både band, solister og kor.. Manuskriptet er 100 % elevskabt, og alle auditions er også hold af elever :)
Jeg er med i ensemble, så jeg render rundt og laver fagter og danser enkle på scenen.. Der er også dansere, og de danser langt mere avancerede danse end hvad skuespillerne kan magte :)

Hvis du bor i nærheden af Viborg kan du købe billetterne her, der er forestillinger tirsdag d. 5, onsdag d. 6 og torsdag d. 7

mandag den 21. januar 2013

Flodhesten(e)

Jeg viste i det sidste indlæg en krop til en flodhest.. Den er blevet helt færdig, og i skal selvfølgelig også have lov til at se den færdig :)




Den er hæklet i 3 farver med tilfældige farveskift.. Opskriften er fra Hjertegarn, men jeg har besluttet mig for at gøre det lidt anderledes end i opskriften :)
For det første har jeg som nævnt lavet tilfældigt farveskift, derudover har jeg hæklet hoved og krop ud i en fremfor at lave det i to dele og efterfølgende samle dem..
Det er ikke så besværligt at hækle det ud i et, men det kræver lidt hovedregning, og jeg forsøger også på at tage mig sammen til at skrive opskriften ind, så jeg ikke skal tænke så meget når jeg hækler :)

Jeg arbejder også på en ny flodhest.. Den er i regnbue farver :) det er også en stor en (en mor eller far om man vil) mens den første var en lille en..









lørdag den 19. januar 2013

Snestorm, pjat

Dette indlæg er inspireret af billeder fra d. 23 december, hvor min mor og jeg kørte til Sønderjylland midt i en snestorm.. Dagen startede ellers ret fint, men kun en lille smule sne, men inden vi var færdige med at pakke resten af gaverne ind var der dukket en snestorm op i Midtjylland :)

Vi blev dog enige om at forsøge at kører syd på alligevel, mest fordi der var lovet isslag om aftenen, og vi ville meget gerne ned til familien og holde jul, men ikke hvis vi skulle kører 150 km på is.. Så er en snestorm jo meeeget bedre? Det var det i hvert fald efter vores mening på daværende tidspunkt :)

Vi kom da også til Sønderjylland i et stykke og uden uheld, men der var mange andre der var endt mystiske steder, og nogen steder var der også problemer med at se vejen.. Det hele gik dog, på trods af at det tog omtrent dobbelt så lang tid som normalt, og vi hyggede os også undervejs :)


Her kører vi på motorvejen - det kan i vel godt se?

Her kan i så se 3 sneplove der kører lige efter hinanden, og på trods af det er sneen ikke ryddet ret længe

En af de uheldige der endte lidt ved siden af vejen

Masser af sne, over det hele

Så kom vi endelig så langt sydpå at sneen begynder at forsvinde lidt  :)

Når man sidder 4 timer i en bil og snegler sig afsted skal man have noget at bruge tiden på når det bliver lidt for kedeligt at tage billeder eller observerer omgivelserne.. Og som den hækle glade person jeg er havde jeg taget en lille flodhest med, den færdige flodhest skal jeg nok vise frem i et af de næste indlæg :) 

torsdag den 17. januar 2013

Halstørklæde

I løbet af oktober og november hæklede jeg på det første projekt jeg har lavet på bestilling, til en jeg ikke er i familie med :)

Det blev til et hæklet halstørklæde i star stitches, og det blev lavet i noget rigtig dejligt uldgarn.. Modtageren er en af dem jeg bor på gang med på kollegiet, og det var egentligt lidt af en tilfældighed at jeg kom til at lave tørklædet..

Vi sad og snakkede inde i vores TV-stue, og jeg har næsten altid et eller andet hækletøj med når jeg ser fjernsyn, hvilket faktisk ikke er ret ofte når jeg er på kollegiet.. Men vi faldt så i snak, og det endte med at vi aftalte at jeg skulle hækle et tørklæde til hende.. Hun havde en ret god idé om hvordan det skulle se ud, men det er faktisk inspireret af en tegneserie, tror jeg nok, så vi skulle lige kigge på et par 'billeder' og derfra se om vi ikke kunne få lavet noget der levede op til forventningerne :)


Jeg er selv godt tilfreds med det, men hvis jeg kunne bestemme farverne var der sket lidt mere :) ikke fordi jeg selv går rundt med en masse farver, men fordi det, efter min mening, er lidt sjovere at hækle farverige ting :) 

onsdag den 16. januar 2013

Vinterdæk

Min cykel mangler vinterdæk.. Ved ikke om det fås til cykler, men det er i hvert fald til trængt..
Det er rigtig flot udenfor, hvilket også kan ses på nedenstående billeder, men når der ikke er ryddet sne på alle veje er det slet ikke lige så sjovt at være udenfor..
Nu vil jeg dog forsøge at glemme spekulationerne om cykler og vinterdæk, og i stedet nyde disse dejlige vinter billeder :)





fredag den 11. januar 2013

Tærter

Jeg har opdaget et ny ting i efteråret.. Det er måske ikke den rigtige måde at sige det, hvad jeg egentlig mener er at jeg har fået øjnene op for hvor let man egentligt selv kan lave en tærte :)

Jeg har bagt flere forskellige, men det er ikke alle jeg har billeder af.. Jeg kan dog nævne dem alle, eller i hvert fald dem jeg kan huske, så i andre også kan få lidt inspiration til smags varianter..

Og hvis der er nogen af jer der sidder inde med en helt fantastisk mulighed, må i meget gerne skrive en kommentar så jeg kan få nye ideer :)

Æble-rosin og hasselnød tærte m. sukker og kanel

Hindbær-stikkelsbær tærte
Disse to er de eneste jeg har fået taget billeder af, men jeg har også bagt nogen med ren stikkelsbær og flere af den med hindbær og stikkelsbær..

Jeg skal i gang med at teste flere forskellige smags varianter når jeg får tid, vil bl.a. gerne prøve at bage en nøddetærte og en chokolade tærte og jeg vil selvfølgelig også forsøge mig med flere frugt/marmelade komboer :)

onsdag den 9. januar 2013

Besøg fra USA

I efteråret kom en af mine veninder fra USA på besøg.. Vi lavede rigtig meget forskelligt i løbet af den uge hun var her, men det jeg husker bedst er turen til Givskud Zoo, at hun skulle smage en rigtig dansk hotdog og turen til legoland hvor jeg lige pludselig skulle vende mig til at blive skubbet rundt i stedet for selv at gå :)

Det er ret mærkeligt at befinde sig i en kørestol når man er vant til selv at gå, men på den anden side kunne jeg være med hele dagen, og jeg blev ikke nær så sur som jeg nogen gange kan blive sidst på dagen, da smerterne var betydeligt mindre end de ville have været hvis jeg havde gået rundt hele dagen :) eller, hvis jeg skal være ærlig, så ville jeg ikke være kommet med i legoland hvis jeg selv skulle gå..


En lidt skeptisk Amerikaner, som dog blev overbevist efter første bid
I får også have lidt stemningsbilleder fra Givskud :)










mandag den 7. januar 2013

Ih altså,

Hvor er det efter hånden længe siden der er sket noget her.. Der er gået 3 måneder, men jeg har også haft brug for en pause..
De sidste par gange jeg skrev, mener jeg at jeg fortalte lidt om det medicin jeg skulle begynde på, i forbindelse med min gigt-sygdom, men hvis jeg ikke gjorde så kommer der lige en lille opdatering her:

Jeg er begyndt på Humira, som er en sprøjte man skal have hver 14. dag, og den blokere for noget der hedder TNF.
Jeg er også begyndt på Methotrxat, som er piller der skal indtages 1 gang om ugen, og det hæmmer omdannelsen af folsyre og hæmmer dermed cellens DNA.

Begge disse behandlinger er som regel ret hårde mod kroppen de første par måneder, og det har de også været for mig.. Dette er  en af de største grunde til at jeg ikke har skrevet herinde..

Jeg er stadig ikke helt på toppen endnu, men jeg er så småt ved at nærme mig, i hvert fald på nogle punkter, og derfor vil jeg også så småt i gang med at skrive igen :)

Jeg har hæklet, bagt og lavet marmelade de sidste par måneder, så jeg har en del at skrive om, hvis jeg da kan huske hvad jeg alt har lavet ;) jeg har ikke billeder af det hele, men det er jo hvad der sker når man skubber bloggen lidt til side.. Så tænker man mere på bare at vise tingene frem for dem der hjemme, og ikke dem der læser med her..

Jeg vil dog i løbet af den næste uges tid kigge alle mine billeder igennem, og samtidig forsøge at finde hoved og hale i det hele så der forhåbentligt er lidt system i de blog indlæg jeg skal til at skrive.. Og så skal jeg også  tage billeder af en del små ting som jeg har liggende alle mulige mulige og umulige steder :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...