tirsdag den 15. april 2014

Jeg skal lige finde rytmen igen ..

.. derfor går der også nogen gange lidt tid i mellem mine indlæg :) men når man ikke har blogget i over et år, så 'glemmer' man nogen gange at den eksistere..


Jeg har dog lidt forskelligt at fortælle, så dette indlæg kommer til at handle om både mad, porcelæn og mig.. hokus pokus, mig i fokus? Det er nu ikke fordi det skal handle voldsomt meget om mig, men det kan jo ikke undgåes når man skal snakke om mad, det er jo noget kroppen også har sin egen mening om ;)

Men lad os nu bare begynde med porcelænen.. Jeg arbejder stadig på mine krus, og det går lige så stille fremad, også selvom sæsonen egentlig er slut, men så er det jo heldigt at vi har en sød lærer på holdet som inviterer os ud til hende, så os der gerne vil fortsætte lidt længere kan få lov til det..
Siden sidst har jeg fået malet noget på alle krusene, og der er også kommet både 'for'- og 'bag'side på et par stykker, så nu går der ikke længe inden jeg kan komme til at lægge farve på :)

Der er 6 krus i alt, og dem vi kommer til at kigge på i dag er det til min far og det ene af dem til de gamle (bedste- og oldeforældre)
Det til højre er til de gamle, der er logoet fra den lokale pensionistforening på den ene side, og på den anden side er der en personlig ting, i dette tilfælde en blomst da hende der skal have kruset er meget glad for blomster :)

På det krus der er herunder er der en gris på den ene side og en ko på den anden, det er kruset til min far.. Han kører med grise til hverdag og så har han også kødkvæg hjemme, så jeg syntes at det var oplagt med et par søde dyr :) så må vi jo se hvor længe kruset er i et stykke efter han har fået det, han har nemlig en tendens til at knække hanken af efter kort tid, men så længe resten af kruset lever går det jo nok :)
Jeg vil i hvert fald hellere have at han bruger kruset og det får lidt skader end at det står og samler støv på en hylde..

 
 
Det er alt hvad jeg vil fortælle om porcelæn i dag, det går ikke helt så hurtigt med pocelæn som det går med f.eks. hækling da jeg ikke kan brænde det selv :) og det er ikke sjovt at sidde og arbejde i flere timer og så sætte fingeren i, fordi man ikke lige kunne vente et par dage med den anden side..
 
Jeg nævnte i et tidligere indlæg at jeg er begyndt at spise efter noget der hedder LCHF (Low Carb, High Fat = få kulhydrater og meget fedt) denne gang vil jeg dele lidt forskelligt mad med jer, og fortælle hvorfor, det for mig, er vildt dejligt at leve efter det :)
 

 
 
Her kan i se noget som de fleste af jer nok kender, en halv grill-kylling fra den lokale grillbar.. Det er nok ikke det i spiser mest af, det er heller ikke det jeg spiser hver dag elller hver uge, men det er noget af det som jeg kan tillade mig at spise med rimelig god samvittighed, så længe jeg ikke nupser en bakke pommesfrites med, da det er protein og fedt :) der er ikke noget bedre end at sidde og hygge sig med en lækker saftig kylling med en masse sprødt skind, i sær når det skindet endda er tilladt :)
 

 
Noget af det vi har spist meget af de sidste par år er grøntsagssuppe.. Før i tiden har der somregel været løg, hvidløg, kartofler, blomkål, broccoli og flødeost i suppen.. Der er ikke sket det helt store med opskriften, bortser fra at vi har skåret kartoflerne fra og jeg bruger lidt mindre løg end før.. Man kunne sikkert godt lave det uden løg, men jeg synes det giver en anden dybde i suppen, og så er 1 løg i 2 liter suppe jo heller ikke det der ødelægger den når det kommer til mængden af kulhydrater :) Men suppen her er noget af det vi spiser om vinteren, og jeg håber på at vi lige kan nå at få det en enkelt gang endnu inden det bliver alt for varmt udenfor :)
 
En par af de ting som jeg savner indimellem er flødekartofler og rugbrødsmadder, det er ikke fordi vi har fået flødekartofler særlig tit, men det er en af de ting som jeg synes er fantastiske, og når man så slet ikke må få dem synes min hjerne at det da er det mest lækre den overhovedet kan forestillesig.. Men så kan man jo heldigvis lave noget der ligner så meget at man kan snyde hjernen ;) det blev til cremet blomkål som faktisk var meget godt, men næste gang vil jeg hælde lidt mere fløde ved, det blev nemlig lidt for klistret for mig :) til blomkålen fik vi en tunsteak, fiskemanden havde nemlig været forbi dagen før, og han har de lækreste tunsteaks, så det får vi cirka hver 6. uge når han kommer forbi..
 

 
Det andet jeg savner er mine rugbrødsmadder, ikke så meget rugbrøden, men det at kunne spise en mad som alle andre :) I dag fik jeg lov til dette, og det var rigtig dejligt.. Har prøvet med stenalder brød, og det fungerer fint nok, men det er bare nogen meget små stykker brød man får.. Nu har jeg så bagt chia-knækbrød og det var en kæmpe succes :) der er ikke ret meget arbejde ved det, og man kan selv bestemme størrelsen, så jeg kan få en 'rugbrødsmad' hvor der rent faktisk er plads til mere end en halv skive pålæg :)
 

 
Man kan også fint spise knækbrødet selvom man ikke spiser efter LCHF, det er i hvert fald blevet godkendt af både min mormor og morfar og et par andre :)
 
 
 Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...