tirsdag den 29. november 2011

Craft it forward

Jeg har modtaget en rigtig fin lille pakke fra Ina i dag (: i pakken var der et par øreringe, en broche, et armbånd og en nøglesnor






Og nu er der så mulighed for at i kan deltage i denne leg (: de første 4 der lægger en kommentar kan være med, men der kommer nok ikke en gave før efter jul, jeg har nemlig lidt travlt lige for tiden.. Herunder kan i se reglerne i skal opfylde for at være med


Reglerne:
- Jeg sender en gave, jeg selv har lavet, til de første 4, der melder sig til legen på dette indlæg
- Jeg sender en gave tilbage til den, jeg selv deltog hos - Ina 

- Når I, der deltager, har modtaget gaven, skal I lave et indlæg på jeres blog med et billede af den, samt linke til mig.
- I skal så selv sende legen videre med de samme regler. Det eneste krav til gaven er, at det skal være noget, I selv har lavet.

Det betyder at der er 4 der kan deltage



Jeg glæder mig til at se hvem jeg skal lave gaver til (:

Strømper, ikke stirkkede

Jeg vil i gang med at hækle strømper (: for det der med at strikke dem er ikke lige min kop the, jeg kan simpelthen ikke finde ud af at håndtere pindene, og så siger strikning heller ikke rigtig mig noget..
Så er det jo meget heldigt at det er lykkeds mig at finde en opskrift på strømper som er hæklet hele vejen (:

Det er disse lækre strømper som jeg vil lave


De er fra Sys Fredensens' bog der hedder Nye hæklerier

Det er ikke nogen jeg går i gang med lige nu, jeg kan nemlig ikke få garnet i en butik her i nærheden, men så er det jo heldigt at jeg kan sætte gang i mormor (: så i løbet af december køber hun garn, og så kan jeg gå i gang i det nye år (:

Er der nogen af jer der har prøvet at hækle disse? Eller har i en anden opskrift på hæklede strømper? 
Hvis det er tilfældet må i meget gerne dele med mig (: 

mandag den 28. november 2011

Jeg ville lige minde jer om

At det snart er sidste chance for at deltage i min jule give away.. Der er tilmeldingsfrist onsdag d. 30 november kl. 23.00
Så hvis i vil have chancen for at være med skal i huske at smide en kommentar inden (:
Held og lykke

lørdag den 26. november 2011

Småkager

Så er der bagt småkager :) det er til min klasse og min gang på kollegiet.. Førte gang jeg bagte denne opskrift var sidste jul, så det er stadig en forholdsvis ny opskrift for mig :) derfor havde jeg også fejlbedømt mænden lidt, jeg mente nemlig at jeg ville få nok kager hvis jeg bare lavede en enkelt portion..
En enkelt portion giver bare 'kun' omkring 45-50 småkager og der er 30 elever i min klasse og cirka halvdelen af det på min gang, så det er jo ikke nok kager (regner med at der er nogen der godt kan spise mere end en) :)

Så nu står portion nr. 2 i køleskabet så den kan blive rullet ud i morgen tidlig :) så skal jeg bare pynte kagerne, og bagefter skal de stå og tørre og blive dejligt sprøde til på torsdag og på fredag :)

Her kan i se dem der blev lavet i dag, selvfølgelig minus smagsprøver/kvalitetskontrol

Jeg har været i genbrug

Og der købte jeg stof og knapper :)

fredag den 25. november 2011

Hurtig nøglering og grydelapper

I onsdags gik min nøglering i stykker.. Den har ellers fulgt mig trofast i ret mange år efterhånden, men nu kan den simpelthen ikke mere :( øv øv.. Så jeg har haft en meget improviseret nøglering indtil i går aftes (den bestod egentlig bare af et stykke garn med en knude så nøglerne ikke blev væk..
Det kunne selvfølgelig ikke fortsætte.. Garnet blev viklet ind i nøglerne og slog knuder på sig selv, så i går aftes hæklede jeg lige hurtigt en idé jeg havde, og den er faktisk ret vellykket (: den passer i hvert fald til mine behov..


Det eneste upraktiske ved den er at man ikke kan tilføje eller fjerne nøgler med sådan som jeg har lavet den.. Men da jeg ved at jeg skal brude disse nøgler næsten hverdag i 1½ år kan jeg godt leve med at jeg skal ødelægge den for at 'befri' dem til den tid (: jeg regner også med at arbejde videre med ideen lidt senere, og så kan det jo være jeg kommer på noget der er endnu bedre (:


Den er hæklet i tykt bomuldsgarn (8/8) med hæklenål 3,5..
Jeg begyndte med at hækle cirka 50 lm og derefter placerede jeg nøglerne på lm snoren
Så hæklede jeg fastmasker i cirka 35 af lm så der blev dannet en lille ring i bunden med nøglerne i
I den øverste lm hæklede jeg 3 fm og så fortsatte jeg med fm ned af den anden side
Da jeg var kommet ned til ringen vendte jeg med 1 lm og hæklede fm op af hele siden igen og i toppen hæklede jeg igen 3 fm i den øverste/midterste maske og fortsatte ned i den anden side

Så er nøgleringen faktisk færdig når man har hæftet enden (: og når det er i en rest af det billige tykke bomuldsgarn koster den ikke ret meget.. Det jeg har koster 12,- kr for 50 g og der er ikke brugt mere end 15 g

Den jeg har måler cirka 18 cm uden lm ring og nøgler.. Så er den nemlig til at finde i tasken og i lommen (:

Jeg er også blevet færdig med 2 sæt grydelapper.. 1 til min far og 1 til min farmor (: der skal bare lige hæftes ender.. Jeg har ikke fået en nål med herop, så det er så langt jeg kan komme indtil jeg kommer hjem i weekenden..

De er begge hæklet efter en opskrift fra stof og stil, men dem til min far har jeg hæklet i tykt bomuldsgarn i stedet for det almindelige tynde, så de er også blevet lidt større end de andre, men det er jo mande grydelapper, så de skal være store nok til en stor hånd (:


Her kan i se dem til min far.. De er dejlig tykke lige som de andre.. De er som sagt hæklet i tykt (8/8) garn og med hæklenål 3,5
På billedet herunder kan i  se dem sammen med den som er hæklet med almindelig garn og hæklenål 3


Der er en lille størrelses forskel, men det er nok til at den store virker klodset i hånden på mig, men det gør den lille ikke (:

torsdag den 24. november 2011

Helt fantastisk

Jeg har fået en rigtig fin ting i dag (: Nemlig et hækle-etui og et mønster.. Det er købt ved Lene / filihunkat og det er helt sikkert alle pengene værd..
Det er bare så flot lavet, og jeg glæder mig til at jeg kan tage det i brug (: Jeg har allerede stået og kælet lidt med det og samtidig forsøgt at lægge mærke til alle de små fine detaljer.. Det er bare så flot og så smukt udført (:


Det eneste problem er bare at jeg har målt forkert da jeg målte de hæklenåle jeg købte i USA, de er nemlig lige netop for lange :( cirka en halv centimeter.. Men det er der jo ikke noget at gøre ved.. De andre hæklenåle jeg har passer i de huller der er lavet, så jeg må bare have de andre liggende løst i hvis jeg skal bruge dem (:
Når jeg engang er blevet bedre til at sy og til at forstå sy-vejledninger skal jeg selv prøve at lave et (: det ser i hvert fald ud til at være et spændende projekt hvor man kan få trænet lidt forskellige teknikker


Hvis jeg har set rigtigt inde ved Lene kan man købe vejledninger til alle hendes etuier, men jeg nøjedes bare lige med det til 'mit' i første omgang (: i sær fordi jeg lærer krea-ting lettere ved at have noget at kigge på så jeg kan se hvordan det skal ende med at se ud.. Men når jeg engang når så langt så skal jeg selvfølgelig nok lægge billeder op af mit forsøg.. Der går bare noget tid (: jeg har lige et par patchwork tasker jeg skal have helt færdig inden jeg kaster mig ud i flere sy-projekter.. Og jeg har også en del hækle-projekter, selvom jeg er ved at få lidt bund i dem (:

onsdag den 23. november 2011

4 kg garn

Så kom pakken (: den var der godt nok allerede i frokost pausen, men der havde jeg kun tid til at stille den op på værelset og så smutte ned og spise frokost

Men da jeg fik fri skyndte jeg mig over på værelset for at åbne den (:


Der er ialt 4 nøgler Zpaghetti og 10 nøgler Havblik.. De 3 af nøglerne, den der ligger øverst og tættest på den sort/hvide zpaghetti er til et tørklæde til min søster, og de 7 andre er til det tæppe jeg arbejder på til min mor (:
Jeg er nemlig næsten færdig med de 2 første nøgler, og jeg er kommet til at bruge de andre nøgler til et andet projekt :)

Nu vil jeg i gang med min matematik aflevering til på fredag, og når jeg så fortjener en pause vil jeg arbejde videre på julegaven til min far så jeg kan gå i gang med at lege med det nye garn med god samvittighed :)

Tante Grøn

I søndags var jeg inde og bestille en masse garn ved Tante Grøn.. Jeg har spændt fulgt pakkens vej i gennem Danmark, og i dag er den nået frem til Viborg, så hvis jeg er heldig, så ligger der en pakke og venter på mig når jeg kommer hjem fra skole :)
Det kunne godt nok bare være dejligt..
Jeg håber jeg har en masse dejligt garn jeg kan vise frem senere i dag (:
Jeg er også nået lidt længere med mine projekter.. Jeg er blevet færdig med julegaven til min farmor, og der mangler kun omkring 4 timers arbejde og så er jeg færdig med julegaven til min far (: så det er næsten med god samvittighed jeg kan kaste mig over det garn jeg har bestilt

søndag den 20. november 2011

"Matchende" strømper

Her er 2 par af mange dejlige strømper som mig og min mor ejer :) det er soulmate socks, og ideen med dem er at livet er for kort til kedelige strømper :) så ikke nok med at de er i spændende mønstre, så har de også forskellige farver.. Men hvis man lige som os ejer et par af samme farve hver kan man få strømper der matcher.. Så her kan i se hvordan det kan se ud når vi begge har de samme på :)


Det er min mor i midten, og mig yderst (:

lørdag den 19. november 2011

Min udsigt

Her kan i se udsigten fra mit værelse.. Jeg kan se ud over søen, så det er bestemt ikke en dårlig udsigt :)
Kan i se søen bag de første rækker huse?

Lydskrydset er så knap så spændende

fredag den 18. november 2011

Jeg flytter hjemmefra

I dag flytter jeg hjemmefra :) jeg har fået et kollegie værelse på kollegiet ved siden af skolen, så det bliver bare rigtig dejligt.. Nu har jeg ikke transport tid til og fra skole, så nu skulle min ryg og min fraværsprocent gerne få det meget bedre :) Jeg flytter ind i dag omkring kl 16 og så har jeg en weekend til at vænne mig til værelset inden jeg skal i skole :) jeg skal bo på gang sammen med 2 fra min klasse, og der bor i forvejen 5 fra min klasse på kollegiet, så der er nogen jeg kender :)

Pga. dette har der også været lidt stille på det sidste.. Jeg har nemlig brugt tiden på at pakke og få styr på tingene i stedet for at hækle, men når jeg nu først er kommet på plads skulle det gerne blive bedre (: jeg savner i hvert fald alle mine projekter..

Mine projekter lige nu;
Julegave til far
Julegaver til svigermor
Flere tæpper i forskellige størrelser
Gaver til min jule give away
Julegave til farmor

Tror det er det jeg har gang i lige nu, men der kunne sagtens gemme sig et projekt eller to i alt rodet i mellem alle de andre, men det finder jeg  nok ud af på et tidspunkt  (:

mandag den 14. november 2011

Aftensmad

Kan i gætte hvad mig og min mor får til aftensmad i dag?
Jeg kan røbe så meget at det i midten af min er solbær marmelade og mor får rosiner i hendes :)
Min søster kan ikke lide det, og man kan også spise det med syltede hyben

Nu med en facebook side

Jeg har lavet en facebook side (: En af grundende til at jeg gjorde det var så jeg kunne holde min familie og mine venner opdaterede uden at overdænge min facebook profil med links.. Og så er det jo også rart at kunne dele tingene med andre end mine facebook venner (:
Jeg har lavet en ny side, så hvis i klikker på den øverst ved sider, så i kan komme ind og se den.. Hvis i altså har lyst til det (:
Siden er en ekstra ting til min blog, og så er det en måde at forsøge at nå ikke-bloggere på

søndag den 13. november 2011

Første pakke klar

Så er den første pakke klar til min jule give away (: hvad der er inden i får i ikke at vide endnu, det må vente til den er nået frem til ejermanden.. Men i kan da få lov til at se hvordan pakken se ud (:
Så kan i jo begynde at gætte på hvad det mon kan være (:


Jeg har planlagt at der skal endnu en pakke med, og så kommer der lidt andre små ting, både hæklede og købte, men dem pakker jeg ikke ind (:
Det er selvfølgelig op til vinderen selv om man vil pakke gaverne op med det samme, eller vente til juleaften (: jeg pakker dem bare ind så man har muligheden for at vælge.. Og fordi det er lidt mere spændende ;)

fredag den 11. november 2011

En symaskine med personlighed

Jeg tænkte at jeg lige ville lave et lille indlæg med den fantastiske symaskine (: det er som nævnt tidligere min mors, og den har en meget stor personlighed, men når den er omkring 25 år gammel har den vel også ret til det (: det kan bare godt være lidt trælst en gang i mellem.. Den synes nemlig at den har ret til at te sig tosset mindst en gang hver gang jeg arbejder med den..


Her kan i se den.. Den ser ganske uskyldig ud, men tro mig, den kan være utrolig ond når den har lyst til det.. Så er i advaret.. Jeg har besluttet mig for at når jeg engang får et sy rum eller et sy hjørne vil jeg have min egen symaskine (: og det skal være en der kun kender mig, så den lærer at elske mig og kun mig ;)
Jeg er så ved at få lidt styr på den, så jeg har efterhånden lært at håndtere den uden hjælp fra min søster (den favorisere hende meget kraftigt)

torsdag den 10. november 2011

Et lille tæppe

Jeg har lavet et tæppe til Maria med bloggen Livet på Lindevej det er til hendes projekt med hånden på hjertet


Jeg sender det i løbet af denne uge, og så bliver det sendt af sted til Slovenien.. Det bliver vidst sendt afsted så det er der til december, så det er også lidt en slags julegave (:
Håber det kan bruges, det er hæklet af nogen garn rester jeg havde til at ligge, så jeg håber det kan bruges, det er i hvert fald i karrybrumgrønne farver

onsdag den 9. november 2011

Så er den næsten færdig

Så er tasken næsten færdig (: der er lige 2 små ting der skal syes, og så er den klar til at blive pakket ind og vente på at det bliver juleaften..

Her kan i så se hele tasken (: her under kommer der lidt nær billeder af de forskellige detaljer

Forsiden med knap

Hankene

Foret
Glæder mig til at høre hvad i synes om den (: det er min første taske som jeg helt selv har lavet.. Jeg glæder mig til at se hvordan den bliver modtaget til jul
Det eneste jeg mangler er at sy rundt om kanten øverst så foret bliver på indersiden, og så skal hullet i foret syes sammen, det er det hul jeg 'trak' den ud af til sidst (: så er alle grimme syninger nemlig gemt væk

søndag den 6. november 2011

En taske

Det er i hvert fald godt på vej til at blive en (: Jeg er altså bare nødt til at vise jer alle hvad det er lykkeds mig at lave.. Det er førte gang jeg for alvor forsøger mig med noget som dette (: jeg har lavet 'forsiden' af en taske før, men jeg har aldrig quiltet eller noget i den stil.. Det er absolut ikke perfect, men som et første forsøg er det bestemt meget godt.. 
Det er en julegave, men i får ikke at vide hvem den er til, ikke endnu i hvert fald (: Jeg har 1 jeg VIL lave en taske til, og så har jeg et par andre som jeg også gerne vil give en.. Om de alle bliver efter dette mønster tror jeg ikke, men det finder jeg jo først ud af når jeg er færdig med dem (: og når jeg ved hvor mange jeg kan nå at lave..
Jeg synes det er dejligt at side ved en symaskine, det er en helt anden følelse og fornemmelse end den man får når man hækler.. Jeg tror godt jeg kunne vænne mig til at arbejde med en symaskine, men før jeg bliver rigtig glad for det skal jeg have min egen (: min mors symaskine har nemlig en kæmpe personlighed den kan ikke rigtig lide mennesker, undtagen min søster, men jeg er ved at få den ned med nakker omvendt.. 


Min første quilt sandwich
Første ting jeg rigtigt har quiltet

Her kan i så se 'tasken' (: Det har ikke været let, og der er selvfølgelig lidt små fejl, men ikke noget alvorligt.. Det eneste problem er bare at alt det det jeg aldrig har prøvet før er det der kommer nu, håndtag, for, lommer og alle de andre små ting..
Jeg glæder mig til at se den når jeg er færdig, og jeg lover at jeg nok skal vise den frem når jeg er færdig (:

Jeg er også færdig med en anden julegave, men den viser jeg ikke frem, der er nemlig mulighed for at personen ved hvem den er til (: jeg mangler bare at hæfte ender, en af de ting jeg synes er rigtig trælst mindre spændende ved at hækle (:

torsdag den 3. november 2011

HJÆLP !

Jeg har brug for hjælp fra en eller flere af jer fantastiske bloggere.. Jeg har købt noget silke garn, og jeg har brug for at få lidt hjælp til at håndtere nøglen.. Hvordan får man lettest styr på garn nøglen uden at man kommer til at ødelægge garnet for meget :) jeg har endnu ikke haft held til at gennemskue det, men jeg håber at der er nogen som kan komme med et par fantastiske råd :)
På forhånd tak

onsdag den 2. november 2011

Jule give away

Nu begynder julen så småt at nærme sig, både i blogland, i butikkerne og næsten også på kalenderen (: og i den anledning tænkte jeg at det var tid til at lave en lille give away..
I får ikke lov til at se hvad der er inden tid, men jeg kan røbe så meget at det jeg har i tankerne lige nu primært er hjemmelavede ting + lidt små købe ting (:

En lille advarsel, jeg har for alvor opdaget alle de måde man kan ændre farver og størrelser på, så har rigtig moret mig (:

Nu hvor jeg håber at jeg har fanget jeres interesse vil jeg forklare hvordan i kan deltage
Der er flere måder man kan få lodder på, og jo flere man er med på jo større er chancen for at vinde ;)

1 lod for at smide en kommentar (husk mail hvis du ikke har en blog)
1 lod for at være / blive fast læser (man skal selvfølgelig skrive en kommentar for at være med)
1 lod for at linke på sin blog
1 lod for at skrive hvad du rigtig godt kunne tænke dig der var med i pakken (fx. håndledvarmere eller grydelapper)(der er selvfølgelig ingen garanti for at det kommer med)
1 lod til at gætte hvor mange pakker der hænger på min pakkekalender den 1. december (jeg ved ikke selv hvor mange der er, men min mor siger det kan være alt fra 0 til 24)

Det vil sige man kan samle op til 5 lodder i alt, husk at skrive hvor mange du deltager med (:
Jeg stopper for tilmelding den 30. november kl. 23.00 og så trækker jeg en vinder den 1. december, og så kan det godt være jeg lige skal have 1 uge eller 2 til at gøre gaven personlig.. Men den skulle jo stadig gerne have god til at nå frem inden jul (:

tirsdag den 1. november 2011

Græskar familien

Her i weekenden skar vi jo græskar til fætter / kusine fest, og her under kan i se resultatet, og min græskar familie (:




Her er 2 billeder af den ugle som mig og min kæreste kastede os ud i (:


Et 'familie' billede af min mormor, mig og min mor (fra venstre)


Min onkel/kusine ;)


På hjørnet af bordet står min søster så (:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...